RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Са Пријепољем на InvestExpo 2012.

На управо завршеном 7. Међународном сајму инвестиција Investexpo, одржаном у интервалу од 23. до 25. октобра у Новом Саду, општина Пријепоље је, уз подршку РРА Златибор, представила своје инвестиционе потенцијале, са посебним фокусом на Пословну зону Коловрат. Овај наступ је део промотивних активности пројекта Пословна зона Коловрат који Општина партнерски спроводи са РРА Златибор у оквиру РДЕПР 2 програма.

На сајму је своје инвестиционе потенцијале представило преко 50 учесника из Србије, од чега су 44 била локалне самоуправе које су ову смотру искористиле као могућност за привлачење страног и домаћег капитала са циљем унапређења привредног развоја својих средина и стварања могућности за отварање нових радних места.

Сајам је отворио председник Владе Аутономне покрајине Војводине, Бојан Пајтић који је изразио задовољство да општине и градови и даље имају амбицију, знање и енергију да учествују на оваквим манифестацијама и заједничким снагама раде на привлачењу домаћих и страних инвестиција.

Пословна зона Коловрат и општина Пријепоље су, свим заинтересованим странама, промовисале како постојеће greenfield локације, које су у потпуности инфраструктурно опремљене и спремне за инвеститоре, тако и постојеће brownfield локације, којима располажу и у овом тренутку могу да понуде потенцијалним инвеститорима.

Поред изложбеног дела на сајму је одржан Први Дунавски бизнис форум на коме су истакнуте велике могућности за повезивање, инвестирање и унапређење укупне пословне сарадње земаља Дунавског региона. Током Дана енергетике, који су реализовани у склопу Сајма, одржана је конференција „Енергија и агропроцесинг  2012“ на којој су представљени различити пројекти и  могућности за коришћење обновљивих извора енергије и унапређења  енергетске ефикасности, као теме које у последње време све више добијају на значају и пажњи.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

У оквиру

Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде

Јавни позив за спровођење пакета услуга за младе и жене предузетнице објављује се у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција (у даљем тексту: Програм ССУ за ММСПП).

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 185 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Са Пријепољем на InvestExpo 2012.