RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Зелени форум на тему воде одржан у нашем региону

„Изазови одрживом развоју – управљање водама и енергетским ресурсима у југозападној Србији“ назив је Форума одржаног 13. фебруара 2014. у Ужицу (хотел „Златиборска ноћ“ Бела Земља). Пројектни тим ConSENSus на челу са Београдском отвореном школом и Архус центром из Крагујевца, РРА Златибор, IDA Краљево, Удружење „Пријатељи Бродарева“ и Удружење „Бог чува Рзав“ организовали су Зелени форум на тему управљања водама, као приоритетно важну за Србију у процесу њеног приступања Европској унији.

Управљање водама и употреба водних ресурса за производњу енергије су области од приоритетног значаја за Републику Србију. У процесу приступања Европској унији процењено је да ће усклађивање са правним тековинама ЕУ у области управљања водама бити изузетно захтеван процес, у финансијском и административном смислу. Производња енергије као и изградња и одржавање система за снабдевање пијаћом водом отварају бројна питања везана за очување природних вредности, заштиту животне средине, јавно здравље али и друштвене односе у локалним заједницама.  Због тога је неопходно да одлуке које се доносе у овој осетљивој области буду засноване на отвореном и сарадничком дијалогу свих заинтересованих страна, утемељене на претходној анализи  различитих опција, стручно образложене и јасно представљене грађанима. Једино тако омогућавамо да донете одлуке буду у интересу свих грађана, а да негативни ефекти по животну средину буду избегнути или умањени у највећој могућој мери.

Зеленим форумом смо желели да кроз разговор између предствника локалних самоуправа, организација цивилног друштва, стручне јавности и доносилаца одлука укажемо на значај партиципативног приступа у креирању политике управљања водама и, кроз размену мишљења и аргумената, поставимо основу за доношење одлука које ће омогућити одрживи развој региона југозападне Србије и очување животне средине.

На скупу су, као излагачи, говорили: др Милутин Стефановић, Удружење бујичара Србије; др Петар Докмановић, Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду; проф. др Биљана Мијовић, Завод за јавно здравље Ужице, док је модератор био гдин Мирко Поповић из Београдске отворене школе.
Закључци скупа ће, по финализацији, бити доступни и на овим страницама, док се пратећи материјали могу погледати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

У оквиру

Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде

Јавни позив за спровођење пакета услуга за младе и жене предузетнице објављује се у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција (у даљем тексту: Програм ССУ за ММСПП).

 

Избор из вести

АКРЕДИТОВАНЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗНАЧАЈНИ ПАРТНЕРИ МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је са представницима 17 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА) о проширењу и унапређењу сарадње.

Атанасковић је на онлајн састанку истакла да су агенције значајни ресурс, партнер Министарства привреде у спровођењу програма који се односе на сектор малих и средњих предузећа и предузетништва.
 

Тренутна посета

Имамо 405 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Зелени форум на тему воде одржан у нашем региону