Отворен тренинг центар Конак Млекарица на Златибору

Конак Млекарица, Туристичка организација Златибор, удружење Арт конструктори и Регионална развојна агенција Златибор у понедељак, 17. октобра 2011. године, организовали су отварање Конака Млекарица у селу Јабланица.

Ово је пето огледно домаћинство, односно тренинг центар за постојеће и потенцијалне пружаоце услуга у руралном туризму на територији Златиборског округа.

У оквиру активности подршке унапређењу квалитета и стандардизацији понуде сеоског туризма у Златиборском округу, односно успостављања огледних туристичких сеоских домаћинстава, у оквиру ПСД програма су успостављена домаћинства на територији Ариља, Прибоја, Пријепоља и Ужица и биће успостављено још једно на територији општине Нова Варош. Активности на унапређењу визуелног идентитета базиране су на ресурсима који већ постоје у домаћинствима. РРА Златибор је огледним домаћинствима омогућила стручну подршку у редизајну ентеријера - удружење Арт конструктори. Оплемењена домаћинстава ће бити пример добре праксе, у њима ће се организовати обуке за пружаоце услуга руралног туризма, пилотирати нови производи и на основу њих ће се дизајнирати приручник са саветима за бављење туризмом у руралном окружењу.

Домаћинство Драгице Јанковић je једино категорисано домаћинство у селу Јабланица. Драгица Јанковић је активни члан Удружења жена „Нити златног бора“ које се бави народном радиношћу, плетењем и ткањем. Гости ће имати прилику да бораве и да купе неке од ових производа у потпуно новом амбијенту.

Прилог емитован на Регионалној телевизији Лав, можете погледати овде.

Ко је на вези

Имамо 66 гостију на мрежи
You are here Актуелно Отворен тренинг центар Конак Млекарица на Златибору